6 konkreta tips inför din digitala intervju

Är du kallad på en digital intervju? Vad roligt! Här kommer några tips på hur en digital intervju går till och vad du som kandidat kan behöva känna till.

Coronakrisen har bidragit till att digitaliseringen av arbetslivet har gått i en rask takt, inklusive rekryteringar. Att hålla intervjuer digitalt blir allt vanligare och vi på Stegra ser många fördelar med detta.

Digitala intervjuer är mer effektivt och eliminerar faktorer som kan påverka intrycket och fördomar om kandidaten, tex ett handslag eller kroppsspråk. Istället kan vi lägga fullt fokus på frågor kopplat till tjänsten och de krav som finns uppsatta.

Värdet i att mötas i bild är fortfarande viktigt men digitala intervjuer gör att kandidaten får sitta i hemmamiljö och kan koncentrera sig mer på frågorna än att vara nervös på hur man ska ta sig till intervjun eller hur man uppfattas.

Enligt en undersökning från Trustcruit fick företag som arbetade med digitala intervjuer, över tid, bättre betyg av kandidaterna än de som genomförde fysiska intervjuer. Kandidaterna upplevde processen som bekväm, effektiv och enkel, under förutsättning att de fick goda möjligheter att förbereda sig innan intervjun.

Här kommer några tips till dig som är kallad till en digital intervju:

  • Läs på om annonsen och företaget och förbered de frågor du behöver för att fatta ditt beslut
  • Fundera på vad du har gjort tidigare som är relevant för den här tjänsten, kan du hitta något konkret exempel som visar din kompetens?
  • Använd helst dator. Se till att video och ljud fungerar, gärna några minuter innan intervjun börjar
  • Stå gärna upp, det gör vi på Stegra, vi upplever att det ger oss mer energi!
  • Tänk på hur bakgrunden ser ut. Ha gärna en naturlig bakgrund samt se till att det är ett bra ljus i rummet
  • Klä dig som om du skulle på en fysisk intervju

Lycka till!

Gillade du detta inlägg? Dela med andra!

Kontakta oss

Redo att stegra er rekrytering?