Nu är det dags att våga

Nu, mer än någonsin, är det dags att våga. Jag väljer därför att ta steget och starta Stegra med målet att bli bäst på att skapa lönsamma, långsiktiga och framgångsrika rekryteringar. Det kommer bli allt viktigare att hjälpa människor att ta nästa steg i deras karriär likväl som alla arbetsgivare som nu står inför helt nya utmaningar, både idag och i framtiden. Nu är det dags att våga tänka nytt.

Människor faller, företag faller, samhällen stängs ner och ekonomin slås i spillror. Media påminner oss dagligen om den katastrof vi befinner oss i. Vårt samhälle är skört, vi står inför fritt fall. Utöver viruset i sig genomgår samhället ett stålbad. Tusentals tappar sina jobb. För många känns allt kolsvart.

Jag läser med sorg om alla människor som drabbas, men möter samtidigt ett enormt mod bland alla människor som står upp för andra. Människor med en samhällsviktig funktion i allmänhet, men vårdpersonal i synnerhet. De visar att när allt ställs på sin spets är det viljan att hjälpa andra, och modet att omvandla vilja till handling, som verkligen spelar roll.

Det får mig att reflektera över vad jag själv gjort i livet och inser att ju äldre jag blivit desto modigare har jag ändå blivit. En Svensk Klassiker mer eller mindre helt otränad (bildbevis finns när jag besegrar Peter Forsberg vid Evertsberg), byte av jobb när jag blivit för bekväm, startat verksamheter och lämnat när det blivit för självgående. Aldrig gillat när vardagen är vardag. Triggas istället av svårigheter och utmaningar. Höga mål och omöjliga uppdrag.

Leif GW har gått i karantän. Arnold Schwarzenegger delar sin karantän med två hästar och Corona med lime på krogen har bytts ut mot coronavarning på gymmen. När allt är upp och ner och vi ser hur vårt pensionsspar rasar har vi trots allt inget annat val än att tänka på hur vi kan vända denna bisarra verklighet till något positivt. Ett tillfälle att tänka nytt.

 

Faktum är att möjligheterna finns där. Jag tror inte jag är ensam över att se dem.

 

En gång frågade min då 4-årige son mig om jag någonsin är rädd, jag svarade ja. För det är lätt att vara modig och ta risker när du inte har något att förlora. När min son fick höra att jag ibland är rädd frågade han mig om jag vill ha lite av hans mod. För han är inte rädd för något.

För 1 år sedan kände sig många av oss övermodiga och odödliga, vi åkte gemensamt på en våg skapad av många år av högkonjunktur, utan en tanke på globala pandemier och stängda samhällen. Vi var inte rädda för något, men har nu insett hur snabbt allt kan förändras.

Var är vi om 1 år? Sannolikt ingenstans, om vi inte vågar ta steget och vågar tänka nytt.

Gillade du detta inlägg? Dela med andra!

Kontakta oss

Redo att stegra er rekrytering?