Vill du utvecklas? Byt jobb – ofta!

Vill du öka sannolikheten att utvecklas och lära dig mer på jobbet så kan det vara dags att byta arbetsplats. En ny studie från Stockholms Universitet visar att de som oftare tar nästa steg i karriären känner att de utvecklas mer på jobbet. Människor som bytt jobb två gånger eller fler under en tioårsperiod uppger i högre utsträckning att deras nuvarande jobb innebär att de lär sig saker, än de personer som har stannat kvar på ett jobb under samma period.

Nyårsafton är över och många står nu inför tankarna att ta nästa steg i sin karriär. Kanske har du en chef som du inte alls kommer överens med, eller så känner du helt enkelt att du stannat i din utveckling. Att ta nästa steg i sin karriär ligger ofta högt på människors nyårslöften. Och sannolikt är det även nyttigt för dig och din karriär.

Om du ska rekrytera – titta efter de kandidater som haft flera jobb

– Att ha bytt jobb ofta, till exempel hoppat runt på olika vikariat eller kortare anställningar, kan alltså visa sig vara en positiv egenskap när många företag nu behöver ställa om och anställa efter coronakrisen. De individer som har lätt att lära sig och är vana att byta jobb kan faktiskt bli vinnare på framtidens arbetsmarknad, säger Johan Westerman som är doktor i sociologi vid Institutet för social forskning (SOFI) och Sociologiska institutionen på Stockholms universitet.

Traditionellt sett ansågs långa anställningar som en viktig aspekt i att lära sig ett yrke på djupet. Detta är inget som ser ut att ha förankring i den undersökning som publicerades av institutet for social forskning i mitten av 2020.

– Jag har inte sett några positiva effekter för lärandet av att stanna kvar under längre perioder på samma arbetsplats, inte under tio år som är den tidsperiod jag har tittat på. Snarare så är hög mobilitet bra för att få mer kunskap, säger Johan Westerman.

Ta nästa steg i din karriär

Så alla ni går i tankarna att byta jobb och ta nästa steg i karriären – gör det! Ni kommer sannolikt utvecklas mera.

Och ni som behöver rekrytera – se det som en styrka om en kandidat haft flera jobb under en kortare tidsperiod. Självklart i kombination med en i övrigt kvalitativ process i er rekrytering. Behöver ni hjälp med att rekrytera medarbetare med potential att bli högpresterare? Hör av er till oss på Stegra.

 

Källa: https://www.sofi.su.se/forskning/forskningsnyheter/byt-jobb-ofta-och-l%C3%A4r-dig-mer-p%C3%A5-jobbet-1.503247

Stegra Rekrytering är ett rekryterings– och bemanningsföretag i Sundsvall med fokus på rekrytering, bemanning och rådgivning kring personalfrågor och hur företag kan öka tillväxten genom att rekrytera medarbetare med potential att bli högpresterare. Vi är en långsiktig samarbetspartner med fokus på att hjälpa företag rekrytera eller effektivisera sin rekrytering. Vi hyr ut konsulter inom både bemanning,  specifik spetskompetens eller interim. Vi finns fysiskt i Sundsvall men har nationellt fokus. Kontakta oss om ni är i behov av att rekrytera eller hyra in personal, eller om du känner att det är dags att byta jobb och ta nästa steg i din karriär oavsett om det är i Sundsvall eller på annan ort. 

Gillade du detta inlägg? Dela med andra!

Kontakta oss

Redo att stegra er rekrytering?