Information

Kontakt

Automationsingenjör till Sunds Fibertech

Vi söker en driven och självgående automationsingenjör till Sunds Fibertech i Timrå. Om du lockas av att vara en del av ett innovativt företag med fokus på automation och vill vara med och påverka dess framtid, är du den vi letar efter!

Ansök idag! Vi arbetar löpande med urvalet så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om Sunds Fibertech

Sunds Fibertech har sedan starten 2016 levererat maskinutrustning och service till producenter för olika träfiberbaserade skivor som MDF, OSB, plywood och spånskivor. Slutprodukten används för tillverkning av möbler, golv, kök och badrum, samt som byggnadsmaterial. Idag är företaget världsledande med egna patent inom bl.a. energiåtervinning och emissionskontroll.

Sunds Fibertech har sedan start haft en stark tillväxt. Fokus kommande år är att bibehålla den höga organiska tillväxttakten och samtidigt genomföra strategiska förvärv med målsättningen att nå en miljard i omsättning till 2028.

Sunds Fibertech har fått en rad utmärkelser, bland annat ”Bästa internationella tillväxt” i Ernst & Youngs tävling ”EY Entrepreneur of The Year”, DI Gasell och ”Årets företag ” i Timrå kommun.

Företaget har kontor i Kina, Chile, Tyskland, Malaysia med huvudkontoret i Timrå, Sverige.

Om rollen

Som automationsingenjör hos Sunds Fibertech kommer du att vara delaktig i hela processen från försäljning till implementering av automationslösningar hos kunder. Du kommer att vara ansvarig för att förstå kundens behov, välja lämpliga styrsystemslösningar och utföra PLC-programmering. Du kommer att arbeta i en projektgrupp och ha nära kontakt med kund för att implementera leveransen i deras anläggning.

Rollen innebär att arbeta i stora och små projekt där du behöver ha förståelse för i olika moment som tidsplan, kostnader och uppföljning av flödet. Du kommer att vara involverad i säljstöd där du besvarar tekniska frågor som rör automation och styrsystem. Arbetsuppgifterna inkluderar PLC-programmering, skapande av operatörsbilder och driftsättning av produkterna hos kunden. En stor del av arbetet är att träffa kunder och besöka fabrikerna över hela världen.

Du arbetar tätt med projektledare, processingenjörer och inköpare hos Sunds Fibertech men också nära dina närmsta kollegor i automationsteamet. I rollen ingår det att bidra till att identifiera förbättringspotential både i befintliga produkter och nya maskiner. Detta är en unik möjlighet att vara med och bygga upp och utveckla automationsenheten i Timrå. Du erbjuds ett arbete i en dynamisk miljö med korta beslutsvägar och stora möjligheter till personlig utveckling!

Din profil

Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom område där programmering av styrsystem och driftsättning ute hos kunder har ingått. Du har goda erfarenheter av att arbeta i projekt och de moment som ingår och god förståelse av elkretsscheman. Om du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område för tjänsten, till exempel som automationsingenjör är det meriterande, men inget krav.

Du har arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av följande PLC och HMI/SCADA-program:

PLC program

 • Siemens TIA Portal
 • Rockwell Studio 5000 Logix Designer
 • Rockwell RSLogix 5

HMI /SCADA program:

 • Siemens SIMATIC WinCC
 • Rockwell FactoryTalk View
 • AVEVA InTouch

Som person är du ambitiös och självgående. Du gillar att möta utmaningar som kräver snabb och effektiv problemlösning. Du är bekväm med att arbeta självständigt och är redo att axla stort ansvar, samtidigt som du aktivt engagerar dig i samarbete med ditt team för att uppnå gemensamma mål.

Resor förekommer regelbundet, vilket kräver flexibilitet och förmåga att skapa goda relationer med kunder och kollegor över hela världen.

Krav för tjänsten

 • Flerårig arbetslivserfarenhet som automationsingenjör eller annan roll som vi bedömer är likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet inom PLC och HMI/SCADA-program
 • Projektvana
 • Förståelse för elkretsscheman
 • Erfarenhet av drifttagning av processanläggningar
 • Flytande i engelska i tal och skrift
 • Körkort B

Meriterande för tjänsten

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område för tjänsten, tex som automationsingenjör
 • Flytande i svenska i tal och skrift

Övrigt

Startdatum: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Ort: Timrå

Övrigt: Internationella resor i tjänsten förekommer regelbundet

Du söker tjänsten genom att besvara några frågor och bifoga ditt CV eller länka din Linkedin-profil. De kandidater som uppfyller grundkraven kommer att få en länk till ett personlighetstest och ett logiskt tänkande test. Läs mer om varför vi använder tester i våra rekryteringar här. De som går vidare därefter bjuder vi in till digital intervju. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela rekryteringsprocessen.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johanna Holmquist via 076-029 90 39 och johanna@stegra.nu.

Stegra hanterar hela rekryteringsprocessen och alla frågor om tjänsten besvaras av Stegra, här kan du läsa om hur rekryteringsprocessen hos Stegra går till.

Känner du någon som passar för denna tjänst? Dela tjänsten!

Kontakta oss

Redo att stegra er rekrytering?