Information

Kontakt

Business Unit Controller till Tibnor

Nu söker vi en erfaren Business Unit Controller. Du har det övergripande ansvaret för analys och rapportering avseende hela Tibnor Sverige och rapporterar direkt till CFO. Du erbjuds en dynamisk och utmanande arbetsmiljö där du har möjlighet att påverka och driva förändring. Varmt välkommen med din ansökan.

Om Tibnor

Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål, metaller och bearbetningstjänster. De drivs av att göra skillnad för alla deras kunder.

Genom en unik lokal närvaro i Norden erbjuder Tibnor ett stort produktutbud och specialiserade bearbetningstjänster i kombination med expertis inom logistik, starka distributionsnätverk och moderna kundservicelösningar. Detta görs genom hög leveransprecision och korta ledtider, med tjänster som hjälper kunderna att förbättra sina materialflöden.

Tibnor har ca 1000 medarbetare i 7 länder och är ett dotterbolag till SSAB.

Om rollen

Som Business Unit Controller hos Tibnor har du det övergripande ansvaret för hela Tibnor Sveriges ekonomiska styrning och controlling. Du har även det direkta controlling ansvaret för den svenska marknadsorganisationen.

Du rapporterar direkt till CFO och arbetar nära marknadschefen i Sverige samt har daglig kontakt med säljchefer och säljare. I det dagliga arbetet ansvarar du för månadsvis uppföljning och analys samt förberedelse inför ledningsmöten och bokslut. Dessutom förväntas du driva och äga processen för budget, strategi och prognoser för Tibnor Sverige, och vara delaktig i nordiska grupper för att stödja och driva samarbete mellan controllers i andra länder.

Dina ansvarsområden inkluderar att genomföra månadsrapportering och ingå i Sverigeledningen för att presentera och analysera verksamhetens resultat. Dessutom ansvarar du för att hantera bokslutsuppgifter och förbereda analyser för att stödja bokslutsprocessen.

Du är drivande och ansvarig för att utveckla och implementera budgetar, strategier och prognoser för Tibnor Sverige. Du förväntas vara både hands-on och att se till att teamet levererar resultat i linje med affärsmålen. Du har ansvar för att leda och koordinera ett team om två personer där du också har det övergripande personalansvaret. Rollen innebär också ett nära samarbete och daglig kontakt med andra avdelningar såsom kreditfunktionen, reskontra och redovisning.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och flera års erfarenhet som controller med fördel inom ett distribuerande bolag. Vi tror att du har tidigare arbetat i en större organisation och har erfarenhet av roller som har inneburit personalansvar.

Vidare har du har god förståelse för redovisning samt mycket goda kunskaper i Excel.

Som person arbetar du självständigt och har god kommunikationsförmåga samt förmågan att bygga förtroendefulla relationer. Du är flexibel och anpassningsbar till föränderliga arbetsuppgifter, samt är drivande och engagerad med förmågan att motivera andra.

Du tycker om att vara involverad i olika problemställningar som inbegriper både ekonomi och verksamhet där du agerar som bollplank och använder din analytiska förmåga. Du är nyfiken till din natur, ser att det alltid finns möjlighet till konstruktiva förbättringar och ser det som en utmaning att sätta dig in i detaljerna.

Krav för tjänsten

  • Akademisk examen inom ekonomi
  • Flera års erfarenhet som controller
  • Flytande i svenska i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i Office-paketet och Excel

Meriterande för tjänsten

  • Kunskaper i SAP och Qlikview
  • Tidigare erfarenhet av ledningsgruppsarbete
  • Dokumenterad erfarenhet av intäkts- och marginalstyrning

Övrigt

Startdatum: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Uppdragsform: Tillsvidaretjänst där du blir anställd av Tibnor

Placeringsort: Solna

Du söker tjänsten genom att besvara några frågor och bifoga ditt CV eller länka din Linkedin-profil. De kandidater som uppfyller grundkraven kommer att få en länk till ett personlighetstest och ett logiskt tänkande test. Läs mer om varför vi använder tester i våra rekryteringar här. De som går vidare därefter bjuder vi in till digital intervju. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela rekryteringsprocessen.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johanna Holmquist via 076-029 90 39 och johanna@stegra.nu.

Stegra hanterar hela rekryteringsprocessen och alla frågor om tjänsten besvaras av Stegra, här kan du läsa om hur rekryteringsprocessen hos Stegra går till.

Kontakta oss

Redo att stegra er rekrytering?