Information

Kontakt

Utesäljare med kundansvar till Tibnor

Tibnor söker en utesäljare till region syd. Har du erfarenhet av uppsökande försäljning och vill arbeta hos Sveriges största distributör med goda utvecklingsmöjligheter? Då kan du vara den vi söker!

Observera att vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om Tibnor

Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål, metaller och bearbetningstjänster. De drivs av att göra skillnad för alla deras kunder.

Genom en unik lokal närvaro i Norden erbjuder Tibnor ett stort produktutbud och specialiserade bearbetningstjänster i kombination med expertis inom logistik, starka distributionsnätverk och moderna kundservicelösningar. Detta görs genom hög leveransprecision och korta ledtider, med tjänster som hjälper kunderna att förbättra sina materialflöden.

Tibnor har ca 1000 medarbetare i 7 länder och är ett dotterbolag till SSAB.

Om rollen

I rollen som utesäljare hos Tibnor ansvarar du för att driva försäljningen för din egen kundplattform i enlighet med affärsplan och budget. Ditt fokus är nykundsbearbetning och att bygga upp en egen kundplattform där merparten av kunderna är mindre- och större företag. Du säljer hela produktsortimentet som innehåller ett tiotal områden som till exempel plåt, rör, specialstål, armering, aluminium, rostfritt och metall. Du har det yttersta kundansvaret för din region som stäcker sig från Ystad till Lidköping med omnejd.

Du samarbetar med innesäljare i region syd som arbetar tätt tillsammans med dig gällande förfrågningar, offerter och order. En gång i veckan arbetar du från valfritt kontor inom Tibnor eller Handelsstålsgruppen med administration, planering och gemensamma möten. Resterande dagar är du ute på fält och besöker dina kunder.

Tibnor är Sveriges största distributör med ett stort kundbibliotek så här får du inte bara tillgång till information och utbildning för att lyckas i rollen, du kommer också tillhöra en stor organisation som premierar vidareutveckling. För den som vill finns det stora möjligheter att växa inom Tibnor och SSAB.

Din profil

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av uppsökande försäljning och gärna inom liknande bransch eller inom industrin / byggindustrin, men det är inget krav. Det är meriterande om du har arbetat med och har goda kunskaper inom något av stålindustrins produktområden som plåt, rör, specialstål, armering, aluminium, rostfritt, metall osv.

Du har ett högt eget driv och är trygg med att proaktivt kontakta kunder och se affärsmöjligheter.

Som person har du hög social kompetens och vana av att skapa långsiktiga relationer med dina kunder. Du är resultatinriktad och en vinnarskalle som har förmågan att planera och strukturera ditt arbete på ett framgångsrikt sätt.

Du erbjuds en vardag med mycket eget ansvar och stor möjlighet att påverka din egen arbetssituation och utveckling. Under din första tid hos Tibnor kommer du att få gå en skräddarsydd utbildning där du får den kunskap du behöver för att lyckas i rollen, men vi söker dig som ser en långsiktig framtid på Tibnor där du kommer att få stöd och utveckling hela vägen.

Krav för tjänsten

  • Några års erfarenhet inom uppsökande försäljning
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Körkort B

Meriterande för tjänsten

  • Tidigare erfarenhet av försäljning inom liknande bransch eller inom industrin / byggindustrin
  • Goda kunskaper inom produktområden som plåt, rör, specialstål, armering, aluminium, rostfritt eller metall
  • Goda datorkunskaper och tidigare erfarenhet av SAP

Övrigt

Startdatum: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Ort: Tjänsten utgår hemifrån och du arbetar i Södra Sverige (Ystad – Lidköping). Vi ser gärna att du är plats på någon av Tibnor eller Handelsstålsgruppens kontor minst 1 dag i veckan. Tjänsten innebär en hel del resor inom regionen med omnejd. Förmånsbil tillhandahålls av arbetsgivaren.

Du söker tjänsten genom att besvara några frågor och bifoga ditt CV eller länka din Linkedin-profil. De kandidater som uppfyller grundkraven kommer att få en länk till ett personlighetstest och ett logiskt tänkande test. Läs mer om varför vi använder tester i våra rekryteringar här. De som går vidare därefter bjuder vi in till digital intervju. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela rekryteringsprocessen.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Line Andersson via 076-023 02 17 och line@stegra.nu.

Stegra hanterar hela rekryteringsprocessen och alla frågor om tjänsten besvaras av Stegra, här kan du läsa om hur rekryteringsprocessen hos Stegra går till.

Känner du någon som passar för denna tjänst? Dela tjänsten!

Kontakta oss

Redo att stegra er rekrytering?